Diverse

Angelina Jolie uimită de viața creștinului Louis Zamperini

Cu toții avem nevoie de eroi. Ne dorim să admirăm pe cineva, dar de multe ori, nu găsim pe nimeni în viață reală. Angelina Jolie a cunoscut un erou, care ne-a părăsit acum puțin timp. Louis Zamperini a fost un atlet din Statele Unite, care a bătut recordul la Olimpiadă de la Berlin în 1936, în timpul lui Hitler. A trecut printr-un bombardament în al doilea război mondial, s-a prăbușit în Pacific, de unde a supraviețuit într-o barcă gonflabilă timp de 47 de zile. Salvat de japonezi, este închis într-un lagăr timp de 2 ani. Peripețiile lui sunt relatate în filmul Unbroken.

Ceea ce nu ne spune filmul este că după toate acestea se simțea nefericit și fără speranța. Era un acoolic, când a intrat într-un cort unde predica Billy Graham, la o evanghelizare în Los Angeles în 1949. S-a convertit cu ajutorul soției. S-a întors în Japonia și a încercat să se reconcilieze cu sadicul său gardian.

ang

Cine vorbește mai pe larg despre viața lui Zamperini este autoarea Laura Hillendbrand. Pentru Zamperini era așa de important că ceea ce s-a întâmplat în acel cort unde l-a auzit pe Billy Graham să apară în carte, încât se rugă ca în carte să apară și ceva despre Scriptură.

Am căzut în genunchi pentru prima dată în viața mea, m-am smerit înaintea Domnului. I-am cerut să mă ierte, pentru că nu mi/am ținut promisiunile făcute în timpul războiului și pentru viață mea de păcătos. Nu m-am scuzat, nu m-am justificat, nu am învinovățit pe altul, El a spus : oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit!. Români 10:13. Am crezut cuvântul și am implorat iertarea, am cerut că Isus să între în viața mea.

zamperini

Louis a început o viață nouă, care l-a îndreptat spre al ierta pe cel care l-a torturat în lagărul din Japonia. Și-a spus mărturia tinerilor care aveau probleme. Povestea lui nu este un exemplu uman de iertare ci un exemplu de incapacitatea lui de a învinge păcatul și de a evita consecințele lui dezastruase, dacă nu ar fi fost harul lui Dumnezeu.

C.S. Lewis spune: „tuturora li se pare o idee minunată iertarea, până când trebuie să ierte”. Resentimentul este cancerul care ne răpune întreag sufletul. Cine nu vrea să ierte, poate crede că de fapt că are controlul situației, dar în realitate este captivul ei. Atunci când iertăm vedem asemeni lui Zamperini, că trăiam într-o închisoare mai mare, ca cea în care era ținut de japonezi, închisoarea care e chiar în interiorul nostru, de aceea doar Isus ne poate face liberi. Și atunci când iertăm și noi la rândul nostru eliberăm captivi, prin puterea dragostei Lui.

Sursa: www.stiricrestine.ro

Tags

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Close