Stiri interne
La Universitatea Emanuel, premierul a fost întâmpinat cu scandări “Ponta preşedinte!”
PSD a pus bazele unei tradiţii: vizitarea Universităţii Emanuel în campania electorală. Dacă în 2009, în cursa spre preşedinţia României, Mircea Geoană a trecut pragul acestei universităţi, vineri a fost rândul candidatului Victor Ponta, totodată premier al României, să viziteze instituţia de învăţământ confesional baptist.
Ajuns cu întârziere, Ponta a fost aşteptat de circa 500 de studenţi, profesori şi membri ai PSD Bihor, în frunte cu liderii filialei, cum ar fi preşedintele executiv Petru Filip, parlamentarii Ioan Sorin Roman, Florian Bodog şi Gheorghe Costin ori viceprimarul Oradiei Ovidiu Mureşan.
Când s-a aflat că avionul premierului a aterizat pe Aeroportul Oradea, pesediştii, îndeosebi femeile din partid, au făcut un culoar uman pe scările din faţa Universităţii Emanuel. De îndată ce maşina în care se afla Victor Ponta a oprit în faţa lor, mulţimea a început să aplaude şi să scandeze: “Ponta preşedinte!”. Aşa a intrat premierul în aula Universităţii, unde corul de studenţi cânta cântece bisericeşti.
După un moment de rugăciune, preşedintele Universităţii Emanuel, Paul Negruţ, a făcut o descriere a instituţiei ce are ca obiectiv “cinstirea lui Dumnezeu şi binele ţării în care locuim”. Apoi, Negruţ l-a invitat pe premier să le vorbească celor prezenţi, mulţumindu-i pentru autonomia de care beneficiază universităţile din România, de stat sau private.
În debutul cuvântării sale, după ce a declarat că are “tot respectul pentru valoarea sistemului de educaţie universitară din Oradea”, Victor Ponta a atins tema regionalizării. “Eu cred în autonomia universitară aşa cum cred şi în autonomia locală. Cred că multe din lucruri se văd mult mai bine de aici, de la Oradea, de la nivelul comunităţii locale, judeţene, şi doar câteva trebuie să rămână la Bucureşti, să fie decise: politică externă, apărare, securitate naţională, bugetul naţional”, a spus premierul.
Apoi, Victor Ponta a lăudat şcolile confesionale pentru rezultatele bune ale elevilor acestora la Bacalaureat. “Ideea de credinţă este extrem de importantă în procesul de educaţie. Mă refer la toţi cei care cred în Dumnezeu. Cred că România este ţara tuturor celor care cred în ceva. Nimeni nu este mai presus sau mai prejos pentru că este ortodox, greco-catolic, romano-catolic, baptist, penticostal. Atâta timp cât credem în Dumnezeu, înseamnă că suntem oameni mai buni”, a mai spus Ponta.
După ce şi-a încheiat discursul, Ponta a fost rechemat la microfon de preşedintele Paul Negruţ, pentru a vorbi şi în calitate de candidat la preşedinţia României, despre revizuirea Constituţiei. Premierul a precizat însă că răspunde în calitate de român şi de om care crede în Dumnezeu şi a spus că îşi doreşte ca rolul cultelor să fie definit în Constituţie.
Ponta a mai atins apoi un subiect sensibil pentru şcolile şi universităţile private: finanţarea. Premierul le-a spus celor prezenţi, ca un soi de promisiune electorală, că el consideră că învăţământul confesional trebuie finanţat la fel ca cel de stat. În prezent, universităţile private nu beneficiază de finanţare din partea statului.
La ieşirea din aula Universităţii, Ponta a dat mâna şi s-a pupat cu cunoscuţii care i-au sărit în cale şi a acceptat să îşi facă un selfie cu un tânăr. Apoi, el a primit cadou de la o doamnă o insignă cu “Eu votez Victor Ponta”, femeia precizând că nu îi este ruşine să poarte acest însemn.
Sursa: www.ebihoreanul.ro
Ce parere aveti vizavi de aceasta declaratie?
http://newsnetcrestin.blogspot.com/2014/10/marius-cruceru-ueo-ramane-echidistanta.html
Marius Cruceru: “Deci, daca dracul viziteaza o biserica, nu inseamna ca a cazut la pace cu Seful, cam asta e concluzia. Daca Dumnezeu a discutat la inceputul cartii Iov cu Satana, nu inseamna ca au pus deja un proiect impreuna, chiar daca Radio Iad anunta evenimentul cu mare succes”.
La inceputul cartii Iov, Dumnezeu a stat de vorba cu diavolul, l-a contrazis, nu l-a chemat sa tina o cuvantare in fata “alesilor sai”, multumindu-i apoi pentru mesaj, dand impresia in fata oamenilor ca ei sunt una, ca defileaza impreuna. Ei bine, in cazul Ponta, se stia ca “dracul” este in campania electorala, ca el vine sa faca propaganda, sa amageasca alegatorii, iar acesta este lasat sa arunce momeala si in final i se multumeste. Deci, defilam impreuna cu el, il lasam sa-si tina mesajul amagitor, in timp ce spunem ca nu ne implicam in propaganda lui, ii si multumim pentru vizita si apoi incercam sa pozam curati ca lacrima in ce priveste implicarea noastra in campania sa electorala.