Diverse
Lupta împotriva binelui: ce se întâmplă când Gotham City devine realitate
Carnagiul soldat cu 14 morți și 52 de răniți ce a avut loc joi seară, într-un cinematograf din orașul Aurora, Colorado, la premiera ultimei părți a trilogiei The Dark Knight (Cavalerul negru), bazată pe personajul Batman, a lăsat o țară întreagă în stare de șoc. Însă nu masacrul în sine a șocat, ci faptul că autorul său s-a erijat într-un cavaler al întunericului, a cărui chemare este să facă dreptate.
Puținii martori care au fost capabili să dea declarații au afirmat că atunci când James Holmes a intrat în cinematograf, îmbrăcat într-un costum anti-glonț și având patru arme și câteva recipiente cu gaz lacrimogen și a început să tragă zeci de gloanțe la întâmplare, atmosfera din Gotham City (orașul în care are loc acțiunea filmelor din seria Batman) a devenit realitate.
Atunci când Holmes a decis să dea viață personajului negativ Joker, cel care în filmdorește să-l omoare pe Batman, războiul a încetat să facă parte a unui scenariu fantastic. În plus, masacrul a depășit cu mult nivelul ridicat de agresivitate sadică din film.
Cele mai multe comentarii din publicațiile creștine au mers mai departe și au făcut o paralelă între masacrul din Colorado și lupta dintre bine și rău, ale cărei consecințe sunt inevitabile într-o cultură coruptă și obsedată de rău. Deși, în film, Cavalerul Negru este Batman (personajul principal pozitiv), creștinismul asociază răul cu întunericul. Liderii religioși creștini, între care Dr. Albert Mohler, președintele Seminarului Teologic Baptist din SUA, consideră că masacrul dezvăluie consecințele păcatului și că este responsabilitatea creștinilor să facă din acest pământ un loc mai bun.
În plus, atunci când jurnaliștii de la Christian Post au solicitat liderilor creștini câteva sfaturi pentru a putea preîntâmpina asemenea tragedii, clericii au menționat că oamenii trebuie să fie sinceri și să înceapă să-și schimbe viața pentru ca asemenea incidente să nu ne găsească nepregătiți.