Stiri interne

Păpușarul Valeriu Gheorghiță îndeamnă pe alții să-și vaccineze copiii, dar pe ai săi nu-i vaccinează. Scuza jenantă invocată

Valeriu Gheorghiță, a îndemnat părinții să-și vaccineze copiii, având în vedere că pe 26 ianuarie ar urma să înceapă inocularea micuților.

„Din punctul de vedere al ponderii cazurilor internate, aproximativ 1,5% din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate în România au fost raportate la copii din grupa de vârstă 5-11 ani, iar 3% din cazuri la grupa de vârstă 11-14 ani. În valul 4 am observat, paralel cu creșterea numărului de cazuri la toate grupele de vârstă, și o creștere ceva mai mare a cazurilor la tineri și copii, ca urmare a faptului că varianta Delta se răspândește mai ușor. Impactul este semnificativ mai mic decât la populația adultă, dar nu este zero”, a aratat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cu toate că nu ratează nicio ocazie pentru a îndemna părinții să-și vaccineze copiii, dr. Valeriu Gheorghiță nu și-i vaccinează pe ai săi.

El a invocat faptul că micuții săi – de șase, respectiv 11 ani – ar fi renunțat momentan, dorind să cedeze vaccinul lor copiilor cu probleme cronice.

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt avantajele, mi-au zis: „Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față”, adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a mărturisit Valeriu Gheorghiță la Digi.

Motivul invocat de Gheorghiță este, însă, pueril și nu rezistă unei verificări.  Chiar instituția pe care o conduce colonelul Gheorghiță, CNCAV, a anunțat că până pe 26 ianuarie, în România vor fi disponibile 114.000 de doze de vaccin pentru copii.

Până pe 20 ianuarie, pe platforma de vaccinare a copiilor se înscriseseră doar 2.841 de copii.

Cu siguranță, doze ar fi fost și pentru copiii dr. Gheorghiță. Este ppsibil, însă, ca șeful campaniei de vaccinare din România să fi citit numeroasele studii care arată că noul virus nu are absolut niciun impact asupra copiilor. În SUA, doar 0,03% din cazurile de Covid înregistrate la persoane sub 18 ani au avut ca efect decesul, a arătat Asociația Americană de Pediatrie.

În Anglia, un studiu efectuat pentru primul an al pandemiei a reliefat faptul că mortalitatea la copiii infectați cu Covid a fost de 0,005%.

Recent, un reputat cercetător de la Universitatea MIT din SUA, dr. Stephanie Seneff, a explicat că vaccinarea copiilor împotriva Covid poate avea efecte catastrofale asupra sănătății acestora, inclusiv prin apariția bolilor neurodegenerative grave.

SURSA

Tags

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Close