Stiri externeVideo
Israelul dorește anexarea ținuturilor biblice Iudea și Samaria
După acel război din 1967, teritoriul Israelului a crescut de trei ori. Premierul Netanyahu vrea acum să anexeze părți din acel teritoriu din Iudeea și Samaria, precum apare în planul de anexare al președintelui Trump.
La doar 15 km de aici se află Efrata, care face parte din blocul de așezări de la Gush Etzion, care e parte din teritoriul inclus în planul de anexare. Am mers la Efrata să vorbim cu primarul Oded Revivi despre planul de anexare.
Citeste si: Guvernul umflă numărul cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19
Indubitabil, trăim vremuri istorice. După ce am fost prezenți ca evrei în Iudeea și Samaria în ultimii 53 de ani, în cadrul administrației americane actuale a fost o schimbare radicală de atitudine a SUA față de Israel. A început cu mutarea ambasadei și a continuat cu recunoașterea recunoașterea Înălțimilor Golan ca fiind parte din Israel.
Apoi secretarul Pompeo a declarat că așezările evreiești nu contravin dreptului internațional și iată-ne acum, la câteva săptămâni distanță de ceea ce sperăm a fi începutul implementării planului de pace al lui Trump, care a avut o viziune pentru obținerea păcii și încercarea de a crea o atmosferă prielnică în această regiune. Conceptul juridic presupune aplicarea legii israeliene acolo unde evreii locuiesc, ceea ce ar însemna că statutul nostru va fi egal cu al celorlalți rezidenți din Israel, iar ca unul care locuiește aici, care a studiat dreptul și a activat ca avocat și care acum slujește ca primar, pot să vă ofer nenumărate exemple de cazuri unde se aplică două seturi diferite de legi, celor care locuiesc în Israel față de evreii din Iudeea și Samaria, și posibilitatea ca acest lucru să se întâmple în câteva săptămâni este ceva istoric.Oamenii care nu au fost aici și care își formează o opinie prin intermediul mass-media, crezând că sunteți nebuni să stați în fața mea fără cască sau vestă antiglonț, dar aici este țara Bibliei, puteți vedea cât de pașnică este realitatea aici. În primul rând, avem de-a face cu o lume în care nu toată lumea este de acord cu interpretarea noastră a Bibliei și trebuie să ne înțelegem și cu acești oameni. Apoi, noi nu dăruim teritoriu. Acordul de pace spune ce se va întâmpla în prima fază, în care Israelul urmează să aplice legea israeliană în 30% din ținut, iar restul de 70% va fi în seama palestinienilor, dacă respectă cele 10 condiții și noi ca și credincioși ne rugăm pentru îndeplinirea lor.Între condiții sunt și dezarmarea, stoparea finanțării teroriștilor, încetarea pretențiilor la Ierusalim și multe lucruri pe care ni le dorim ca și credincioși, ca iubitori de pace și ca oameni care ne rugăm pentru pace. Doar atunci putem începe negocierile, care ar putea dura până la patru ani.
Ambasadorul american spunea că palestinienii vor deveni canadieni, însă eu prefer expresia biblică, anume că lupii vor deveni oi și realitatea va arăta complet diferit.În final, ca și credincios, adresându-mă credincioșilor, știm că nimic nu se întâmplă fără implicarea lui Dumnezeu.
Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 331, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp…