Articole sponsorizate
Tinerii – față în față cu credința și cărțile bisericești
Lectura în rândul tinerilor a devenit un subiect tot mai discutat în ultima perioadă și nu e de mirare că majoritatea editurilor fac eforturi imense pentru a-i aduce pe aceștia în bibliotecă. Se investesc sume considerabile în publicitate și se organizează numeroase evenimente de conștientizare. Da, lectura e importantă, mai ales pentru cei care se află acum în perioada cunoașterii, în plin proces de maturizare. În plus, se știe de când lumea și pământul că una dintre principalele calități ale omului este informația. Cu alte cuvinte, e bine să fii informat, iar cărțile nu reprezintă altceva decât un izvor nesecar de cunoștințe.
De altfel, dacă ar fi să vorbim despre credință am deschide, din nou, un subiect extrem de discutat în ultima perioadă și ne punem o singură întrebare: Cum îi aducem pe adolescenții noștri mai aproape de credință? Răspunsurile pot fi multiple pentru că fiecare om are personalitatea și convingerile lui. Pe de altă parte, în esență toți suntem la fel și, din acest motiv, am putea să le sugerăm copiilor noștri să își îndrepte atenția către cărțile bisericești. De exemplu, Parintele Cleopa Ilie este renumit pentru toate volumele intitulate: Ne vorbeste Parintele Cleopa – o sursă de învățare pentru cei care își doresc cu adevărat să descopere învățămintele creștine.
Lectura și rolul său în dezvoltarea viitorului adult responsabil
Când suntem mici ne dorim să creștem, iar când devenim adulți parcă am da orice să ne întoarcem în timp, să retrăim vacanțele de vară, să stăm mai mult cu bunicii și să le spunem încă o dată părinților că îi iubim. De altfel, ar trebui să ne dorim să fi citit mai mult, să fi descoperit setea pentru cunoaștere. Azi, informația înseamnă mai mult decât ne-am putea imagina, iar cărțile au puterea de a ne ajuta să descoperim noi universuri, să ne descoperim pe noi, istoria noastră și să trăim emoții pe care nu le-am trăit vreodată, răsfoind cu sufletul la gură paginile romanelor clasice ori ale celor moderne. De altfel, lectura are un rol esențial în dezvoltarea vocabularului, a tehnicii de comunicare, dar și în stimularea procesului de învățare.
Rolul cărților bisericești în dezvoltarea tinerilor
Și cărțile bisericești au un rol important în dezvoltarea celor din noua generație. În primul rând, astfel de cărți îi ajută să descopere istoria noastră, istoria omenirii. Apoi, agitația cotidiană, ritmul alert al vieții de zi cu zi și schimbările tehnologice ne fac de cele mai multe ori să uităm de simplitatea omului de altădată. Cărțile bisericești sunt redactate într-o manieră cât mai simplă, într-un mod care să ne întoarcă în timp și să ne amintească că o viață frumoasă înseamnă doar să fii sănătos și să îi ai pe toți cei dragi aproape și nimic mai mult.
Așadar, lectura este importantă, indiferent de vârstă. Copiii și tinerii au nevoie de cărți pentru a învăța și pentru a cunoaște, iar noi, adulții, nu trebuie să ne oprim niciodată din a ne dezvolta vocabularul și cunoștințele.